Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Україна може бути без світла до 10 днів — Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України поділився найгіршими сценаріями від енергетиків щодо електропостачання в державі.

Пише Інформатор Калуш.

Зі слів Дениса Шмигаля, Україна готується до будь-якого розвитку подій, однак найближчий удар росії може завдати тяжкого удару по критичній інфраструктурі.

За найскладнішого випадку повного блекауту, коли взагалі все розбито, вихід займає від семи до десяти днів. Це, за розрахунками наших енергетиків. Наголошую, це теоретичні розрахунки, бо світ ще не переживав таких речей”, — повідомив голова Уряду.

Найбільшою з існуючих проблем досі залишається питання опалення, але воно вирішується міською владою.

Керівникам ОВА, керівникам громад доведено плани реагування на випадок критичних ситуацій. Ці документи мають гриф “Для службового користування”, і вони не можуть бути публічно озвучені”, – додав Прем’єр-міністр.

Варіант з централізованим переміщенням людей у сільську місцевість посадовець не вважає ефективною, оскільки блекаут найвірогідніше станеться по всій країні.

Частина людей переїде до найближчих сільських населених пунктів, частина планує залишитися в містах і зробила відповідні приготування…Хтось прийде до “Пункту незламності”. Хтось поїде за кордон…Ключове завдання буде – вижити. Тому зараз робимо все, щоб не допустити такого сценарію”, — підсумував Деним Шмигаль.

Він також вважає, що найкраще допоможуть “Пункти незламності”, яких зараз в Україні налічується більше 5 тисяч. А вже на початку року планують збільшити кількість втричі.

Читайте також: Черги 4.1 та 4.2 будуть змінюватися через день — технічний директор “Прикарпаттяобленерго”

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору