Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Український капусняк | пісний та не пісний рецепти

Капусняк – це давня українська страва, історія якої тягнеться ще з часів наших предків. Основним інгредієнтом є квашена капуста, саме вона надає кислуватий смак і особливий аромат цій страві, що відрізняє її з-поміж інших.

Саме тому Інформатор вирішили зготувати капусняк для вас.

Додамо, що рецептів цієї страви є чимало, крім того її готують в різних країнах, однак батьківщиною вважається саме Україна. Тож починаємо готувати. Для початку підготуємо всі інгредієнти:

  • 400 г капусти квашеної;
  • дві картоплини невеликого розміру;
  • морквину;
  • цибулю;
  • петрушку (для кращого смаку);
  • 3 ст. л пшона;
  • олії соняшникової;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л коріандру (додасть приємного аромату);
  • томатний соус;
  • лавровий листок;
  • сіль, перець.

Звичайно капусняк смачніший з м’ясом, бо тоді страва більш навариста. У такому випадку  необхідно зварити м’ясо (бажано свиняче) майже до повної готовності і виконувати всі наступні дії.

Почистіть овочі: картоплю, моркву, цибулю. У гарячу воду (чи бульйон) вкиньте нарізану картоплю, додайте лавровий листок. І нехай вариться.

Цибулю дрібно наріжте, моркву потріть на терці та посмажте на сковороді з олією. Додайте 2-3 ложки томатного соусу. Протушкуйте усе приблизно 3-4 хвилини.

Візьміть пшоно, гарно його промийте і додайте до киплячої юшки. Також промийте квашену капусту, щоб страва не була надто кислою, і вкиньте до всіх інших інгредієнтів у каструлю.

Перевірте готовність картоплі, якщо вона вже зварилась, то її варто потовкти. Можна витягти картоплю в окрему тарілку і розтовкти виделкою, або ж зробити це відразу в каструлі товкачкою. Додайте заправку з цибулі, моркви і томатного соусу. Гарно перемішайте. Варіть ще хвилин 15 на повільному вогні.

Посоліть, поперчіть, додайте петрушку, можете для кращого смаку трішки додати коріандру. Почистіть і розтовчіть зубчики часнику та додайте в капусняк. Часто помішуйте страву та варіть ще хвилин 10 на повільному вогні.

Страва смакує і гарячою,  і холодною. Можете додати сметани під час подачі на стіл. Смачного!

Валентина Вінковська

Читайте також: Хек в томатному соусі | пісний рецепт тижня

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору