Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті шахраї стали багатшими на 241 тисячу гривень

До Івано-Франківської поліції звернувся місцевий мешканець і повідомив, що натрапив на шахраїв. Він хотів придбати генератор через інтернет, однак замість одного купив одразу два.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу поліції області.

Чоловік витратив на генератори понад 134 тисячі гривень. Як наслідок, залишився без грошей і без обладнання.

Ще одна ситуація трапилася у 45-річного мешканця Галича. Чоловік теж хотів придбати генератор через інтернет. Після домовленостей з інтернет-продавцем, постраждалий повністю оплатив покупку. В результаті чого особа переказала шахраю 74 тисячі гривень і залишилася без генератора.

Також постраждала й мешканка Рогатинщини. До жінки зателефонував “працівник банку” та попропив назвати останні чотири цифри банківської карти, з метою ідентифікація особи.  Жінка виконала ці дії і віддала майже 33 тисячі гривень.

Наразі за всіма фактами поліцейські проводять розслідування.

Поліцейські Прикарпаття просять мешканців області не розголошувати невідомим особам коди від банківських карт, паролі від Інтернет-банкінгу, CVV-коди, та іншу персональну інформацію.

Якщо ж вам телефонують люди та представляються працівником банку, а в розмові просять продиктувати будь-яку інформацію, то одразу ж телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

Не переказуйте всю суму за покупку одразу. Будь обачні, купуючи щось в інтернеті.

Читайте також: У Франківську затримали чоловіка, який скоїв злочин.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору