Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Приміщення колишнього дитячого садка відремонтували для переселенців

У двоповерховій споруді облаштували житло для усіх тимчасово-переміщених осіб. Приміщення складається із трьох блоків. 

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу Івано-Франківської ОВА.

62 кімнати обладнали меблями, побутовою технікою, сантехнікою, бойлерами та усім необхідним для проживання. Там повністю замінили внутрішнє планування та комунікації. Там можуть проживати 140 осіб.

Окрім кімнат для переселенців, тут облаштували спільну на один поверх кухню та санвузли. Перший поверх зробили зручним для людей з інвалідністю.

Станом на сьогоднішній день, у приміщенні мешкає 121 людина.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповідає, що станом на сьогоднішній день на Прикарпаття прибуло майже 148 тисяч ВПО:

“З них понад 600 хворих похилого віку, котрі перебувають у закладах охорони здоров’я та соціальної сфери, та 4360 осіб з інвалідністю.  Обласною військовою адміністрацією налагоджена співпраця з міжнародними, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування для забезпечення житлом внутрішньо переміщених людей.

Приміщення надала Івано-Франківська міська рада. Люди мають право тут жити безкоштовно чотири роки без оплати комунальних послуг.

Все це вдалося організувати за підтримки волонтерів проєкту «Ко-Хати», а також громадській організації «Металаб», міжнародним організаціям USAID Україна, IOM Україна , UNHCR Україна,  благодійним фондам «Рокада»,  «Польська поміч», «Мій мир» та «People in need».

Читайте також: Понад 100 підприємців з Прикарпаття отримають гроші на бізнес від держави.

Фото – Івано-Франківська ОВА. 

Нагору