Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Вулицями Івано-Франківська”: франківський студент презентував авторський календар з картинами нашого міста

Сьогодні, 28 грудня, відбулася презентація авторського проєкту студента з Івано-Франківська Романа Овчара. Хлопець презентував власний календар, де зображений Івано-Франківськ у різні пори року.

Пише Інформатор.

Презентація відбулася в Університеті Короля Данила, де й навчається хлопець. Роман розповідає, що спочатку календар готував як дипломну роботу, але через війну захист робіт відбувся в іншому форматі. Тож календар вирішив презентувати в окремому проєкті.

Картини Романа намальовані аквареллю. Як зазначив сам хлопець, вони додають експресії, свіжості та прозорості до краси міста. У календарі зображені 12 робіт студента — кількість місяців у році. Експозиція була представлена, починаючи від зими до осені. На написання картин Роман витратив близько року часу. Хлопець розповів, що намалював і Галицьку вулицю, вулицю Мазепи, Тарнавського. Це ті місця, де хлопець часто буває та робить там замальовки міста. Водночас на картинах війни немає.

“Війна дуже впливає на всіх, особливо на художників. Адже живопис – це завжди емоційна робота. Був період, коли мені було важко, але потім зібрався і намалював Франківськ до воєнного часу. Зараз і так тривоги, постійна загроза обстрілів, тож своїми картинами хотів трохи відволікти людей”, – розповів автор календаря.

Це вже не перша виставка робіт хлопця. Дебют Романа відбувся у липні цього року у фортечній галереї “Бастіон”. Тоді представленими були 10 робіт юнака. Тепер ці та ще 2 картини оформлені в календар, який планують продавати та розповсюджувати серед туристів і мешканців Івано-Франківська.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору