Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Порушників новорічної комендантської години карати не будуть: подробиці

На Прикарпатті під час новорічних свят не скасовують комендантську годину. Проте вирішили скоротити її тривалість. Та можуть трапитися випадки, коли люди збиратимуться йти до когось на святкування чи опиняться під час комендантської години на вулиці. Ми б цього не радили робити, однак якщо навіть таке й станеться, то правоохоронці не забиратимуть вас до відділку. 

Пише Інформатор, посилаючись на інтерв’ю голови Національної поліції України Ігоря Клименка виданню агенству “Інтерфакс-Україна”.

Він розповів, що порушники коменданстької години мають бути готовими до того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи:

“Тому важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Чи хотілося б там у опинитися у новорічну ніч? Не думаю. Повірте, і нам би цього не хотілося. Але поліція зобов’язана перевірити тих, хто порушує комендантську годину”.

Проте в новорічну комендантську годину поліція зробить виняток:

“Якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами і вирішив прогулятися у комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням.

Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести у підрозділі поліції”.

Тому обов’язково майте при собі паспорт і не тікайте від поліції, якщо все ж опинитеся на вулиці у новорічну ніч.

Читайте також: На Прикарпатті скоротять комендантську годину на новорічні свята – ОВА.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору