Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Релокація на Прикарпатті: понад 70 промислових підприємств тепер на Івано-Франківщині

Станом на сьогоднішній день 48 підприємств працюють на нових площах, 15 обирають локацію та спосіб транспортування для того, аби повноцінно запуститися.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

На Прикарпатті відновлюється машинобудування, завдяки цим підприємствам. Деякі з них перепрофілювалися для потреб ЗСУ. Це допомогло продовжити їх функціонування.

Декілька підприємств, які займаються швейною та металообробною діяльністю, змінили асортимент продукції.

Як зазначають у пресслужбі:

“Релокований бізнес влився у великий промисловий колектив області, запрацювали спільні проєкти, скеровані на стабільність нашої економіки. Також за підтримки обласної військової адміністрації створено Асоціацію релокованого бізнесу, яка сприяє роботі підприємств. Це дало можливість поєднати спільні ідеї бізнесу, який до нас перемістився, з напрацюваннями, що є в нашій області”.

Крім того визначили 20 переможців конкурсу для отримання мікрогрантів із числа суб’єктів підприємницької діяльності мікро- та малого бізнесу, який переїхав на Прикриття. Кожен з переможців отримає до 4 000 $ по курсу ООН у рамках проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який фінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН).

Читайте до теми: На Прикарпатті закордонні благодійники компенсують витрати за оренду житла сім’ям переселенців.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору