Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Аграрії Прикарпаття отримають 27,7 млн. гривень на розвиток садівництва

Десять суб’єктів господарювання Івано-Франківщини отримали гранти на загальну суму 27,7 мільйона гривень. Кошти призначені для створення або розвитку садівництва та ягідництва на площу 107,3 гектара.

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Відповідно до постанови Кабміну № 738, отримувачі грантів розробляють проєкти висадки насаджень та подають заяви через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити 140-400 тисяч гривень за гектар. Вона реалізується на умовах співфінансування держави та отримувача гранту у співвідношенні 70 до 30 в межах суми, визначеної на один гектар посадки кожного виду культур:

  • до 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень — за рахунок гранту;
  • не менше 30 відсотків – за рахунок власних коштів (або кредитних) отримувача гранту.

Грант для висадки на площі від 1 до 25 гектарів надають за наявності розробленого проєкту саду на відповідну культуру. Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, пов’язані з проєктом: закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо.

Основна умова для учасників програми — створення відповідної кількості нових робочих місць. Аграрії, які отримали грант, повинні провадити підприємницьку діяльність протягом не менше п’яти років і сплачувати до державного бюджету платежі з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням співробітників.

Вичерпна інформація з умовами, правилами подачі заявки та вимогами на відповідність для отримання гранту наведена у Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 “Деякі питання надання грантів для бізнесу” та наказі Мінагрополітики від 12.07.2022 № 447.

Читайте також: Понад 100 підприємців з Прикарпаття отримають гроші на бізнес від держави

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору