Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Одні звинуватили безпідставно, інші – написали брехню: скандал між прикарпатським нардепом та журналістами

Народний депутат України Ігор Фріс надав відповідь про те, чому не підписав звернення до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, яких обрали від заборонених проросійських партій. 

Повідомляє Інформатор.

На своїй сторінці у Facebook нардеп звинуватив видання Galka.if.ua у тому, що інформація є недостовірною, спотворює реальну ситуацію та формує негативне ставлення до виконання функцій народного депутата від Прикарпаття:

“Журналістами не надано інформацію та не здійснено належну оцінку тим фактам, що з 01 червня 2022 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект під номером 7424, яким у встановлений Конституцією України спосіб, що підтверджено висновком Головного юридичного управління ВРУ, комітету з бюджету ВРУ, комітету з євроінтерграціі ВРУ, запропоновано процедуру ПОЗБАВЛЕННЯ ДЕПУТАТІВ ВІД ОПЗЖ права брати участь в роботі Верховноі Ради України.
Автором законопроекту 7424 і один з його ініціаторів є я, народний депутат України Ігор Фріс”.

Він також додав, що є автором трьох депутатських звернень на голову комітету з регламенту та голову ВРУ щодо невідкладного розгляду вказаного законопроекту та заборони участі депутатів від ОПЗЖ в роботі парламенту.

“Натомість, публічності надано недостовірні факти, оприлюднені колишніми представником партії Регіонів (Відродження), щодо моєї відмови в підписанні звернення на імя голови ВРУ, щодо розгляду постанови про припинення повноважень депутатів ОПЗЖ”, – повідомив нардеп.

Він також пояснив що не підписав це звернення, бо формат, що там запропонований, суперечить статті 81 Конституції України:

“Це в свою чергу надає їм [народним депутатам ред.] право звертатися до конституційного суду для захисту своїх прав.

Ігор Фріс вимагає публічного спростування інформації і додав, що якщо цього не станеться, то він звернеться “із захистом мого порушеного права”.

Користувачі соцмереж у коментарях під публікацією нардепа запитали про те, що саме порушили журналісти франківсього видання. Тому що автором матеріалу є рух “Чесно”. І, як написала Марія Гаврилюк:

“Галка посилається на рух Чесно. Чому ж ви до них не звертаєтесь?” 

Нардеп відповів, що журналісти франківського видання “написали персоніфіковано про мене”.

Згодом на його сторінці вийшов пост із запитаннями до руху “Чесно”.

В коментарях під публікацією учасниця цього руху Ірина Федорів написала, що мова йде про колективне звернення, під яким наразі йде збір підписів:

“Ми направили як ГО лист на пошту народного депутата Oleg Dunda, який публічно інформував про те, що йде збір підписів, і отримали відповідь, додатком до якого був прикріплений список прізвищ – тих, хто підписав, і тих, хто не підписав”.

У відповідь нардеп написав, що вони зманіпулювали і показали ситуацію з одного боку.

Представниця руху відповіла, що організація має вимоги до парламенту і попросила ознайомитися з ними та виконувати їх.

То щож за матеріал такий, що наробив стільки шуму?

Інформатор опублікував його на сайті. Лишаємо посилання.

До теми: Прикарпатський нардеп не підписав звернення про позбавлення повноважень “колег” з ОПЗЖ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору