Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мер і сільський голова частково відповідатимуть за вимкнення електроенергії на Прикарпатті

27 грудня Рада оборони області поклала на міських, селищних і сільських голів обов’язок організовувати вимкнення електроенергії за адресами, що знаходяться на лініях з критичною інфраструктурою.

Пише Інформатор із посиланням на “Прикарпаттяобленерго”.

Щоби дотриматись соціальної справедливості, Рада оборони Івано-Франківської області прийняла рішення долучити до графіків вимкнень мешканців та бізнес, які живляться від однієї лінії із котельнями та лікарнями.

Такі вимкнення будуть проводитися в «ручному режимі» безпосередньо в щитових будинків, оскільки вимикати їх дистанційно технічно неможливо. Графіки вимкнень розроблять енергетики, а їх дотримання й процес вимкнень контролюватимуть особи, відповідальні за утримання житлових будинків та їх енергогосподарство.

Наразі енергетики готують списки з конкретними адресами, які будуть вимикати. Про графіки вимкнень і день, з якого вони будуть застосовуватися, мешканців повідомлять додатково балансоутримувачі будинків. Так само будуть проінформовані і юридичні особи, які підпадатимуть під вимкнення.

“Отож, якщо ви живете в районі лікарні чи котельні і за вашою адресою ще не було вимкнень – вони будуть і за них відповідатимуть міські, селищні та сільські голови”, – пишуть у “Прикарпаттяобленерго”.

Читайте також: Як економія світла впливає на ліміти – пояснення енергетиків

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору