Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

800 гривень на книги для українців: хто й коли зможе отримати сертифікат

При народженні та отриманні паспорта новоспечені громадяни України будуть отримувати сертифікати на придбання книг.

Пише Інформатор Коломия, посилаючись на Івано-Франківську ОДА.

Сьогодні лише 8% українців читають книжки щодня. Оскільки цей відсоток продовжує зменшуватись, держава вирішила заохотити їх сертифікатами, завдяки яким можна купити книг.

Вже з 1 січня цього року українці отримуватимуть ці сертифікати разом зі свідоцтвом про про народження, а також із паспортом громадянина України у 14 років.

Сума сертифікату залежить від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня кожного року. Сьогодні вона складає 805,2 грн.

Сертифікат можна використовувати виключно для придбання видань українською мовою у паперовій та/або електронній формі, у тому числі в аудіофайлах, видань для осіб з вадами зору (крім книжкових видань, що мають походження або виготовлені та/або ввезені з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України), у розповсюджувача видавничої продукції, який у встановленому порядку внесений до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції та до переліку розповсюджувачів видавничої продукції, що забезпечують придбання громадянами книжкових видань з використанням сертифіката.

Читайте також: Три книги про життя в епоху шістдесятників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору