Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як розраховують субсидію на комунальні послуги — пояснення Мінсоцполітики

Житлову субсидію надають для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива як адресну допомогу. В Мінсоцполітики пояснили, як її розраховують.

Розповідає Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надають один раз на рік. Їх призначають, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Детальніше про програму житлових субсидій читайте на сайті Мінсоцполітики.

Розмір субсидії розраховують як різницю між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу.

Знаючи доходи осіб зі складу домогосподарства, а також членів їх сімей, можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу і орієнтовний розмір субсидії. Постановою КМУ від 06.08.2014 № 409 установлено соціальну норму житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Згідно з постановою КМУ від 27.07.1998 № 1156, розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Як розрахувати розмір субсидії, читайте тут.

Також можна дізнатись про розмір вже призначеної субсидії онлайн за посиланням.

Житлова субсидія розраховується окремо на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Читайте також: Чи може отримати субсидію той, у кого є великий будинок чи автомобіль?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору