Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Художники ІФ”: у Центрі сучасного мистецтва відкрили виставку живопису

Сьогодні, 11 січня, у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка за участі 15 франківських художників. 

Пише Інформатор.

На виставці представлені митці різних поколінь. Частина з них відносяться до львівської школи живопису. Єдиної теми у виставки нема — художників об’єднує лише місто, що зрозуміло з назви “Художники ІФ”.

Кожен автор представив по дві-три роботи, досить впізнавані — в різноманітних художніх стилях, не подібних між собою. Тут є й портрети, й пейзажі, й абстрактні філософські полотна.

Тут дуже багато внутрішньопереміщених людей, які хотять бачити наш край, хотять пізнати наш край і, тим більше, мистецтво на досить високому рівні. Люди дуже активно відвідують, їх за руку не ведуть. Видно, у тому є потреба, що вони хотять пізнати наше мистецтво, пізнати наших художників“, — розповідає Богдан Губаль, заслужений діяч мистецтв України, професор кафедри дизайну й теорії мистецтва, член Національної спілки художників України. Йому, як і ще чотирнадцятьом митцям, особисто запропонували долучитися до виставки. Свою творчість він представив полотнами “Полум’я війни” й “Полум’я осені”.

Виставка триватиме до 30 січня. Її можна переглянути з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 18.00. У суботу й неділю Центр сучасного мистецтва не працює.

Юлія Равлюк

Читайте також: В Івано-Франківську триває виставка різдвяних листівок, що поширювали в часи УПА

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору