Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На три роки ув’язнили колаборантку з Харківщини, яка працювала в окупаційній адміністрації Куп’янська

Івано-Франківський міський суд визнав винною жительку Харківської області, яка добровільно два місяці співпрацювала з російською окупаційною владою.

Пише Інформатор, посилаючись на інформацію з реєстру судових рішень.

20 липня жінка добровільно зайняла посаду провідного спеціаліста відділу звернень громадян військово-цивільної адміністрації Куп`янського району Харківської області. З того часу до 7 вересня обіймала посаду і співпрацювала з окупантами. Внаслідок звільнення ЗСУ території Куп’янська, колаборантська діяльність жінки була припинена.

У суді звинувачена визнала свою провину і додала, що зараз переосмислила своє ставлення до збройної агресії рф. Жінка також розповіла, що піти на співпрацю з окупантами її спонукало скрутне матеріальне становище, наявність на утриманні двох малолітніх дітей, а також характер запропонованої їй роботи, яка полягала тільки у наданні гуманітарної допомоги громадянам України. До слова, раніше жінка судимою не була.

Враховуючи всі обставини, колаборантку визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України та із застосуванням ч.1 ст.69 КК України. Жінці призначили покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк 10  років без конфіскації майна.

Читайте також: Двом колаборанткам обласна СБУ повідомила про підозру

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору