Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття отримало гуманітарну допомогу від іноземних партнерів

Івано-Франківщина продовжує отримувати необхідну гуманітарну допомогу.

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА.

У рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» шість місцевих та шість евакуйованих дитячих будинків отримали 12 бойлерів ємкістю 100 літрів кожен. Про це розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Щоб забезпечити потреби внутрішньо переміщених людей, котрі прибули на Прикарпаття, місцевих та евакуйованих дитячих будинків сімейного типу обласна військова адміністрація постійно веде діалог із міжнародними донорами.

Раніше за цим проєктом обласна служба у справах дітей, обласний центр соціальних служб та сім служб у справах дітей територіальних громад отримали 18 ноутбуків, а фахівці з соціальної роботи – 88 планшетів. Також партнери надали необхідну побутову техніку, зокрема, 30 обігрівачів, п’ять холодильників, шість пральних машин, шість мікрохвильових пічок, 16 мультиварок та 12 чайників для сімейних форм виховання з числа ВПО.

16 громад області одержали 350 пакунків для сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Допомогу надав Благодійний фонд «Любов до ближнього – Некстенлібе» – це подружжя Марини та Курта Зіммхенів. Фонд надав такі пакунки і для евакуйованих на Прикарпаття дитячих будинків сімейного типу.

Також Івано-Франківщина отримала два генератори для місцевих дитячих будинків сімейного типу з Верховинської та Кутської громад.

Подружжя Зіммхенів активно здійснює волонтерську роботу у сфері забезпечення потреб військових, будинків дитини, нужденних людей, а також сім’ям у кризі та родинам, які прихистили статусних дітей. Дякуємо всім міжнародним організаціям та волонтерам за те, що допомагають у забезпеченні потребуючих у нелегкий час війни усім вкрай необхідним. Ця робота приводиться системно і триватиме доти, поки в ній буде потреба. Дякуємо їм за солідарність та підтримку. Активна позиція наших благодійних партнерів – це успішний приклад людської небайдужості”, – каже Людмила Сірко.

Читайте також: Наколядували 250 тисяч гривень: прикарпатські колядники передадуть усі гроші військовим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору