Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як отримати інсуліни за програмою “Доступні ліки”

До програми “Доступні ліки” входять ліки для людей з інсулінозалежним діабетом. Це життєво важливі препарати, які потрібно приймати постійно і по графіку.

Інформатор із посиланням на Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради нагадує, як в умовах воєнного часу отримувати інсуліни.

Якщо ви ще не отримуєте інсуліни за програмою “Доступні ліки+Інсуліни”, зверніться до ендокринолога. Він створить план лікування в електронній системі охорони здоров’я й випише перший рецепт.

Із планом лікування можна звертатися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра за рецептом. Вимушені переселенці можуть звернутися до будь-якого іншого лікаря первинної медичної допомоги чи до ендокринолога, який випише електронний рецепт. В разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я, так само чинним є паперовий рецепт із підписом і печаткою лікаря.

Знайдіть найближчу аптеку, яка відпускає інсуліни. Впізнати її можна за наліпкою “Доступні ліки+Інсуліни” або одним із способів:

  • через дашборд на сайті НСЗ. В меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації.
  • зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Уточніть номер телефону аптеки, щоб дізнатися про наявність препарату. Якщо потрібні ліки є, ви можете їх забронювати.

Таким чином із рецептом ви отримаєте інсулін в аптеці безкоштовно чи з невеликою доплатою.

Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.

Читайте також: Хворі на хронічне обструктивне захворювання легень зможуть отримувати ліки безкоштовно

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору