Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

До 100 000 гривень можуть отримати фермери Івано-Франківської ТГ

Фермери, які у нашій територіальній громаді утримують кіз, овець, корів, свиней або ж вирощують плодово-ягідні культури, зможуть отримати таку суму, як компенсацію за витрати.

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа.

Там повідомили, що якщо мешканець громади є власником десятьох або більше кіз та овець, то місто відшкодує до 50% від вартості придбаних тварин. Господарі, на утриманні яких є більше 5-ти свиней, зможуть отримати дві тисячі гривень за одну свиню.

Проте і в першому, і в другому випадку власники не зможуть не зможуть розраховувати на отримання не більше 100 тисяч гривень в одні руки.

Господарства, які утримують трьох та більше свиноматок, також матимуть виплати, проте не більше 50 тисяч гривень.

Також влада міста відшкодовуватиме до 50% вартості за придбаний сертифікований посадковий матеріал плодово-ягідних культур. Проте власники не зможуть розраховувати на виплати більше 200 тисяч гривень.

За матеріали для встановлення краплинного зрошення плодово-ягідних культур також відшкодовуватимуть вартість, але не більше 300 тисяч гривень.

Як розповів заступник міського голови Микола Вітенко, на цю програму в бюджеті фінансування вже закладено 2,5 мільйона гривень:

Починаючи з 1 січня людина може звернутися в Департамент комунальних ресурсів, за адресою Курбаса 2, 3-й поверх управління сільського господарства. Керівник управління і паралельно секретар цієї комісії Сергенюк Уляна Михайлівна, відповідно ця людина надасть повністю інформацію. Окрім того на сайті Департаменту комунальних ресурсів розписано перелік документів, які фермер чи приватний підприємець повинен подати для того, щоби отримати грошову допомогу від міської ради”

Для того, аби взяти участь у цій програмі, фермерам необхідно принести пакет документів для тварин:

  • заяву,
  • довідку про відкриття поточного рахунку в банку,
  • витяг з Єдиного державного реєстру тварин на момент подання документів,
  • довідку про благополуччя щодо інфекційних захворювань господарства,
  • копію платіжного документа про сплату (100% вартості тварини).

Для рослин треба надати сертифікати, що засвідчують сортові та товарні якості садивного матеріалу вітчизняного виробництва.

Крім того додали, що влада міста може відшодувати вартість матеріалів для спорудження модульних теплиць до 30%, проте не більше 500 тисяч гривень.

Для цього необхідно додати до вищевказаних документів проєкт будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією, право власності та/або користування земельною ділянкою.

Читайте також: Марцінків відповідатиме за вимкнення світла: як буде складати графік.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору