Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

29 вистав, 6 прем’єр. Франківський драмтеатр оприлюднив репертуар на лютий

Франківський драмтеатр у лютому покаже глядачам 29 вистав. Афішу уже оприлюднили. 

Повідомляє Інформатор з посилання на пресслужбу театру.

Так, франківці і гості міста зможуть відвідати шість прем’єрних вистав – “Вовчиха”, “Інтимна зона”, “Сватання на Гончарівці”, “Бій за Україну”, “Лісова пісня на полі крові”, “У джазі тільки дівчата”.

“Вовчиха” – елегія за однойменною новелою Ольги Кобилянської. Твір опублікували у 1923 році. Тут порушена проблема гіперопіки, а центрі ми побачимо двох героїнь – маму та доньку. Прем’єра вистави відбудеться 27 та 28 січня.

“Інтимна зона” за пʼєсою Володимира Винниченка “Закон” – online-провокація. Тут підіймають теми сексу, сурогатного материнства, безпліддя, абʼюзивних стосунків. Режисур, сценічне та музичне оформлення — Ростислав Держипільський, художниця-постановниця — Олеся Головач.

У ролях заслужена артистка України Надія Левченко у ролі Інни, Лілія Абрамʼюк у ролі Люди, Андрій Мельник у ролі Панаса.

Проєкт “Бій за Україну” створили Національний Президентський оркестр, Франківський драмтеатр і хор “Felicio”.т Учасниками також стали актори Франківського драмтеатру, переможець «Голосу країни» Сергій Лазановський, Заслужена артистка України Ірма Вітовська, гурт «Сестри Тельнюк», лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка Наталія Половинка, солісти Національного Президентського оркестру Вікторія Осадчук і Сергій Гурець та інші. Ведучий проєкту – Заслужений артист України Олексій Гнатковський.

“У джазі тільки дівчата” – Це музична комедія, поставлена на всесвітньо відомим фільмом “”У джазі тільки дівчата” (англійською – “Some Like it Hot”). Події, як і у фільмі, відбуваються у США наприкінці 20-х років минулого століття, коли діяв сухий закон. Головні герої – двоє друзів-музикантів Джо й Джері. Вони шукають роботу і натрапляють на вакансії, щоправда в жіночому джаз-ансамблі.

“Сватання на Гончарівці” – дивна комедія, сучасне прочитання тексту Григорія Квітки-Основ’яненка в авангардному виконанні. Режисура, сценічне рішення та музичне оформлення Олексія Гнатковського.

“Лісова пісня на полі крові” – вистава за творчістю Лесі Українки. Жанр – метаморфози душі. Це вистава про небесну і земну любов, зраду собі і Вчителю. Режисер – Ростислав Держипільський.

У ній грають Ірма Вітовська, Наталія Половинка, Олексій Гнатковський, Олег Панас, Іван Бліндар, Інна Бевза, Любомир Валівоць, Лілія Абрам’юк. Тривалість вистави – 2 год. 30 хв.

Афішу з виставами можна переглянути нижче:

Квитки можна придбати онлайн та у касі театру.

Реєстрацію на безкоштовні покази вистав для переселенців продовжено, форму опублікують у понеділок.

До теми: Які вистави покаже франківський драмтеатр у січні?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору