Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Косівському музеї народного мистецтва – виставка текстилю

Нещодавно, 19 січня, у Косівському музеї народного мистецтва Гуцульщини відкрили нову виставку. Тут експонуються курсові та дипломні роботи майстерні художнього текстилю Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Це маленька частина студентських робіт майстерні художнього текстилю та результатом праці викладачів  Оксани Гордійчук, Вікторії Дутки,  Оксани Богатчук, Галини Борук, Дарії Приймак, Наталії Гаврилків, Ганни Фартушинської, Оксани Кондратюк, Софії Гордій, Тетяни Волощук.

Косівська школа художнього текстилю зберігає та карбує художні традиції українського ткацтва.

Косівському музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини 50 років, і вся експозиція присвячена побуту і народному мистецтву гуцулів. Тут більше 6000 експонатів.

Музей поділено на 4 зали: текстиль, кераміка, обробка дерева і загальний зал про гуцульську моду і побут. Є також виставковий зал, де наразі проходить виставка робіт художника-переселенця з Харкова Сергія Грічанока “Мальовнича Ворохта”.

“У нас музей про рукотворні речі та ремесла, які створювали гуцули. Серед них косівська кераміка, різьба, ткацтво, сирна іграшка, писанкарство, народний одяг. Можна поринути у атмосферу гуцульського побуту кінця 19-го століття”, – розповіла завідувачка музею Вікторія Яремин.

Детальніше про музей у статті: 6000 експонатів за 50 років | чим цікавий один з косівських музеїв.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору