Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську сьогодні молилися за мир в Україні. Посмертно нагородили прикарпатських воїнів

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності на Вічевому майдані молилися за мир та перемогу України. Панахидою вшанували загиблих у російсько-українській війні Героїв.

Пише Інформатор.

Молитва пройшла за участі духовенства всіх конфесій. За Україну сьогодні молився митрополит Володимир Війтишин.

“Одні тягнули Україну на схід, а інші — на захід. І як на заході ми не мали своєї держави, так і на сході були в кабалі. І це продовжувалося в історії до того часу, коли не об’єднувався захід зі сходом України. Тоді ми з історії бачимо, що іде державотворення, народ починає боротися за свою Батьківщину. І в сьогоднішніх днях, цих тривожних днях, коли є на наших землях війна, об’єднана Україна сьогодні стоїть на захисті свого народу, своєї землі, своєї держави”, — промовив митрополит.

Володимир Війтишин попросив Божого благословення і опіки Пресвятої Богородиці, захисту та Їхньої помочі, бо “Молитва – це найбільша зброя, яку ще ніхто у світі не переміг”.

До молитви доєдналися чимало жителів Івано-Франківська. Владики православної, греко- та римо-католицької конфесій разом із міським головою Русланом Марцінківом вшанували пам’ять прикарпатських бійців та вручили нагороди родинам загиблих.

Трансляцію з молитви дивіться на нашій фейсбук-сторінці.

Читайте також: Розклад богослужінь у центральних храмах Івано-Франківська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору