Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День Соборності, або День Злуки: що мешканці Івано-Франківська знають про це свято | опитування

Сьогодні, 22 січня, відзначається День Соборності України. Цього дня в 1919 році був підписаний Акт злуки, внаслідок якого об’єдналися Українська Народна та Західно-Українська Народна Республіки. 

Розповідає Інформатор.

Акт злуки був проголошений у Києві на Софіївській площі, проте офіційного статусу 22 січня набуло лише в 1999 році, коли Президент України Леонід Кучма підписав наказ про створення державного свята.

“Віднині зливаються в одне віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна – в одну Велику Україну. Виповнилися відвічні мрії, для яких жили і за які вмирали кращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу”, – йшлося в Акті злуки 1919 року.

Сьогодні цей день набув ще більшої значимості та актуальності. Тож ми вирішили розпитати мешканців Івано-Франківська, що вони знають про це свято і що особисто для себе вбачають у єдності нашої держави. Про це дивіться у нашому відео:

Читайте також: В Івано-Франківську сьогодні молилися за мир в Україні. Посмертно нагородили прикарпатських воїнів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору