Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому сьогодні на Прикарпатті вимикають світло

Учора в Прикарпаттяобленерго повідомляли, що сьогодні в області буде день без вимкнень, проте ближче до ночі все ж ввели графіки вимкнень. Чому так сталось, пояснює технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник.

Пише Інформатор із посиланням на коментар Олега Сеника в ефірі радіо “Західний полюс”,

Для того, щоби визначити реальні потреби областей в електроенергії, проводять режимні заміри. Це відбувається по черзі у кожному обленерго. В сьогоднішніх умовах це означає, що в такий день відповідна область не буде мати обмежень щодо споживання — так можна буде визначити реальні, а не розрахункові обсяги електроенергії, необхідної для певного регіону.

“Інформація про те, яке було споживання до вимкнень, звісно що в нас є. Вона є точна, достовірна і правильна, але з того часу багато що змінилося: наприклад, якісь підприємства перестали працювати, якісь підприємства були перелоковані й почали працювати, і на цьому ґрунті дуже багато якихось зауважень. І для того, щоби встановити справжню величину, власне, для того проводиться режимний день. Такий режимний замір проводиться щороку, але цього року він попав на грудень місяць, на 21 число, коли були вимкнення, і ця інформація не відображає реального стану справ. Тому було прийнято рішення про проведення по черзі в кожній області режимного заміру”, — розповідає Олег Сеник.

“Ви розумієте, для того, щоби якійсь області дати можливість без обмежень споживати електроенергію, в цей час в якихось інших областях треба прикрутити ліміти сильніше. І на фоні отого, що десь випало декілька блоків на теплових станціях в Україні, дати можливість комусь споживати, то в інших треба було провести такі вимкнення, які ну дуже низькі ліміти. Й таке рішення не було прийнято — не можна настільки затискати, бо ми розуміємо: сьогодні в нас режимний день, а завтра буде в когось іншого, а нам треба буде вимкнути всіх споживачів. Це неправильно, і тому перенесли проведення режимного заміру на час, коли відновиться робота станцій нашої енергосистеми”, — додає він.

Коли проводитимуть режимні заміри, наразі невідомо, але потреба в них є, тож день без вимкнень буде. Про точну дату в Прикарпаттяобленерго повідомлять, коли вона буде визначена.

Читайте також: Графіки вимкнень світла на Прикарпатті 24 січня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору