Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вертеп і творчий майстер-клас: у бібліотеці імені Івана Франка провели “День добра”

Сьогодні, 26 січня, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка пройшов захід “День добра” для вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. 

Пише Інформатор.

У межах дійства провели майстер-клас “Фантазуємо та дивуємо”, де діти створювали цікаві вироби з підручних матеріалів. Також учасники отримали подарунки від голови Івано-Франківської ОВА.

Бібліотека постійно гостинно приймає всіх і тут кожен день відбуваються добрі справи для того, щоб всіх об’єднати, для того, щоб показати, яка багата українська культура, які в нас звичаї“, – каже Світлана Онищук.

До “Дня добра” доєднались отці Іван Сас і Андрій Заліський із Парафії Вознесіння Господнього УГКЦ. У програмі був святковий вертеп від парафіяльної молоді. Також бібліотеку покропили свяченою водою.

Студентка філологічного факультету ПНУ імені Василя Стефаника й волонтерка Марта розповідає, що ідея вертепу в парафіяльної молоді виникла ще минулого року, а реалізувати її вдалося тепер, під час повномасштабної війни. Особливість сценки – в ній немає традиційних негативних героїв, адже, за словами Марти, в нашому повсякденні зараз і так багато негативу.

До дітей у нас особливе ставлення, а особливо до особливих дітей, яких ми маємо нагоду тут бачити сьогодні. Бачиться в їхніх очах попри все якийсь такий відблиск надії, надії, яка дає нам наснаги щось ще більше робити для нашої спільної перемоги. Ісус каже: “Не бороніть дітям приходити до Мене, бо їхнє Царство Небесне”. Тобто ми завжди, коли будемо такі як вони, добрі, щирі, відкриті, відверті, то напевно світ також багато в чому змінитьс на краще“, – ділиться отець Іван Сас. Він додає, що з вертепом вже поставили 50-60 сценок: були й у сім’ях, і в обласній та міській раді, й різних закладах культури.

Читайте також: Ілюзія присутності: у Франківську презентували роман “Руки і сльози” Степана Процюка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору