Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як у Франківську молодь і дорослі вчаться відеомонтажу

Сьогодні, 26 січня, у Херсонському Хабі провели заняття з відеомонтажу в межах проєкту “ЕПІзод: емпатія, підтримка, інтеграція”. Це заняття – частина курсу, набір на який відкривали в грудні. Окрім відеомонтажу, переселенці й франківці мають змогу опанувати ще три навички: блогінг на курсі з медіаосвіти, а також бізнес-планування й проєктну діяльність. 

Інформатор поспілкувався з організаторами й учасниками курсу.

Курси організовує ГО “Молода Просвіта Прикарпаття”. Її керівниця Євгенія Бардяк розповідає, що проєкт орієнтований на співпрацю між переселенцями й місцевими мешканцями. “Кожен із курсів має по дві групи, одна група це для дорослих, інша група це для молоді, і власне ці групи протягом місяця-двох функціонують, працюють, навчаються. Для всіх учасників навчання є безкоштовні, тому що це відбувається за рахунок діяльності проєкту. Звичайно що ми очікуємо певних продуктів від людей, які навчаються, певні результати, це міні-проєкти, які будуть реалізовані при нашій підтримці“, – каже Євгенія. Конкурс перед набором у групи був досить великим – близько 300 заявок на 80-100 місць. Основним критерієм відбору була мотивація потенційних учасників.

Віталій Шевелев, викладач курсу з відеомонтажу, приїхав до нашого міста з Сєвєродонецька. Він майже 10 років працював на регіональному телебаченні режисером монтажу й оператором, а з 2019 року є засновником продакшн-студії, працює на інших проєктах як ФОП і викладає монтаж онлайн і офлайн. “Учасники не тільки слухають, вони задають питання. Це важливо, тому що якщо в людини нема питань, то вона або все розуміє й гарний викладач, або їй нецікаво“, – розповідає він.

Олександр Гуржій, учасник групи для молоді з Луганщини, вже має невеликий досвід у відеозйомці: три роки тому він із другом хотів зняти свій горор-фільм і створив трейлер для нього. Пройшовши частину курсу хлопець каже, що в своїй роботі хотів би зробити більш плавні переходи, а також попрацювати зі світлом і звуком.

Більше – в нашому відеоматеріалі.

Читайте також: Навчання в ігровій формі: розробили додаток для учнів початкових класів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору