Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Навчання в ігровій формі: розробили додаток для учнів початкових класів

Застосунок має назву “Вивчаю – не чекаю”. Його розробили  громадською спілкою “Освіторія” спільно з міжнародною організацією “War Child Holland” за сприяння МОН.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пресслужбу Івано-Франківської ОВА.

Додаток дозволить учням 1-4 класів вивчати українську мову та читання в ігровій формі.

Там вже розміщені перші уроки, які відповідають державній програмі початкової школи та стандартам НУШ. Відповідно школярі та вчителі вже можуть його завантажити, аби ознайомитися з додатком.

“Станом на 24 січня 2023 року зруйновано та пошкоджено 3 051 заклад освіти України. Також з урахуванням безпекової ситуації значна кількість шкіл в Україні продовжують працювати виключно онлайн – 4363 з майже 13 тис. закладів. Тобто понад 1.6 млн учнів навчається у дистанційному форматі. Щоб освітній процес тривав для кожного здобувача освіти, спільно з партнерами продовжуємо створювати якісний та доступний цифровий контент, який відповідає державним стандартам, а також є цікавим та інтерактивним інструментом для дітей. Для учнів початкових класів має бути особливий формат, на відміну від середньої та старшої школи, які мають доступ до контенту в межах проєкту “Всеукраїнська школа онлайн”. Тож тепер застосунок “Вивчаю – не чекаю” навчає не тільки математики, а й української мови”, – розповів генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН України Дмитро Завгородній.

В додатку вже вбудовані твори близько 20 сучасних українських письменників: Зірка Мензатюк, Катерина Міхаліцина, Сашко Дерманський, Таня Стус та інші.

Нові уроки додаватимуть протягом року, а разом з ними і низку творів інших авторів.

Де його можна завантажити цей додаток?

Додаток вже доступний на App Store та Google Play. Завантажити можна як на смартфон, так і на планшет.

До теми: У Франківську обіцяють покращити ситуацію з укриттями в школах.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору