Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На межі двох світів. Франківців запрошують на прем’єрну виставу «Вовчиха»

Франківський драмтеатр підготував для глядачів прем‘єру – виставу «Вовчиха».

Про деталі розповідає Інформатор.

Режисер постановки – Назарій Панів. Ідея вистави належить світлої пам’яті заслуженому артисту України, театральному критику Олегу Вергелісу. Прем‘єру присвячують йому.

У виставі грають заслужена артистка України Олеся Пасічняк, Юлія Коник, Мар‘яна Вінтоняк, Віктор Абрам‘юк, Владислав Демидюк. Над хореографією працював Дмитро Лека.

Вистава – за однойменним твором Ольги Кобилянської. Вона дещо відрізняється від оригінального твору – авторам хотілося закцентувати на проблемі гіперопіки. У виставі поєднали реальність і фантазію. Адже світ не завжди такий, яким нам здається, каже Назарій Панів.

«Усі твори російської літератури викинуті з нашого репертуару. У театрі ми намагаємося по-новому поглянути на кращі зразки української класики. Справді, ми маємо великий скарб – українську драматургію і літературу, з неї можна черпати багато сюжетів і алюзій», – зауважив керівник драмтеатру Ростислав Держипільський.

Гра у виставі для молодих акторок стала певним викликом. Персонажі – їхні протилежності. Так, Юлія Коник хоче, щоб глядач після перегляду постановки зрозумів – треба бути чесним.
Поділилася враженнями від гри у виставі Олеся Пасічняк.

«Мені приємно працювати з молоддю нашого театру. У нас є вистави з різною проблематикою, але стосунки батьків і дітей відійшли на другий план. Коли ми розбирали ролі, я багато почерпнула, наприклад, що опіка не завжди це дає результат», – сказала вона.

Прем‘єра відбудеться 27 і 28 січня на камерній сцені.

До теми: 29 вистав, 6 прем’єр. Франківський драмтеатр оприлюднив репертуар на лютий.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору