Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Без документів і в стані сп’яніння: вчора троє прикарпатців запропонували хабарі поліції

Учора, 26 січня, трьох водіїв на Прикарпатті хотіли притягнути до адміністративної відповідальності. Втім, вони вирішили відкупитися хабарем, за що тепер нестимуть кримінальну відповідальність.

Повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Перший випадок стався у смт. Делятин, близько 17 години. Там, на вулиці 16 Липня, поліція зупинила 43-річного водія, який порушив правила дорожнього руху. Мешканець Делятинської ТГ при собі мав підроблену реєстрацію авто. Прикарпатець зізнався, що купив реєстрацію в інтернеті. Щоб відкупитися, чоловік запропонував поліцейським хабар в сумі 5 тисяч гривень.

Ще одне порушення сталося в селі Пасічна близько опівночі. Правоохоронці зупинили 50-річного водія Opel Antara у стані алкогольного сп’яніння. В його крові виявили 1.06 проміле алкоголю. Керманич запропонував хабар 8000 гривень.

Останній інцидент трапився цього ж дня в Галичі, коли правоохоронці зупинили авто Volkswagen Lt 28. Ним керував 28-річний житель села Задністрянське, який при собі не мав посвідчення водія та документів на транспортний засіб. Він також запропонував 2000 гривень хабаря.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі. Гроші у водіїв вилучили.

Читайте також: Від початку року в аваріях на Прикарпатті загинуло 4 пішоходи. Поліція закликає “бути помітними” в темряві

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору