Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

СБУ затримала прикарпатців, що допомагали ухилянтам виїхати за кордон

Житель Надвірної налагодив з компанією-перевізником схему виїзду військовозобов’язаних чоловіків за межі України. За кожну таку послугу компанія отримувала до 20 тисяч гривень. 

Пише Інформатор, посилаючись Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Ухилянтів працевлаштовувати водіями та вносили їхні дані до відповідної електронної системи. Далі компанія надавала організатору автівки своїх водіїв для перевезення “туристів” через кордон. Після того, як “турист” за кермом авто перетинав кордон, він передавав 3500 доларів США супроводжуючому водієві.  Далі одразу повертався до України і отримував за такий трансфер 300 доларів США.

Фігурантів затримали вночі з 24 на 25 січня. Правоохоронці провели 28 обшуків та вилучили 31 900 доларів США, 3 300 євро, 1 600 польських злотих, банківські картки, 4 транспортні засоби. Загальна сума вилученого становить близько 5 мільйонів гривень.

Організатора та спільника затримали, зараз встановлюється коло причетних осіб. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Івано-франківська обласна прокуратура.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору