Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Без навчання не буде нічого”: у Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей відкрили комп’ютерний клас

Сьогодні, 27 січня, у Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей відкрили комп’ютерний клас. Для цьго один з кабінетів центру обладнали 30 робочими місцями, на кожному з яких встановили ком’ютер чи ноутбук. 

Пише Інформатор.

В цьому закладі наразі знаходиться 27 діток, які потрапили сюди з різних причин. Це діти, які є сиротами, позбавлені батьківського піклування, діти – ВПО або ж сироти при живих батьках. В центрі вони отримують тимчасовий прихисток на 9 місяців, після якого менших діток усиновлюють, а старших забирають в будинки сімейного типу.

Як розповів Інформатору директор з галузевих питань компанії N-iX Святослав Кавецький,  центр забезпечили комп’ютерами, робочими столами та кріслами:

“Ми провели декілька благодійних зустрічей для розвитку місцевої ІТ спільноти і зібрали кошти. В результаті ця сума була подвоєна нашою компанією і передана на закупівлю обладнання й меблів. 

Ми віримо в те, що треба робити добрі справи там де ти працюєш. Ми активно допомагаємо з перших днів ЗСУ та державі. Але допомога потрібна й дітям, які позбавлені батьківського піклування”.

Директор місцини Василь Володимирович Серденько ділиться, що актуальність та важливість такого класу почалася ще з 2020 року в період пандемії:

“Станом на той період ми мали 30 дітей і всі тоді перейшли на онлайн навчання. Ми намагалися забезпечити діток власною технікою, але наша мережа інтернету не витримувала такого навантаження. Ми збільшили потужності, але й цього не вистачало. І до нас звернулися спонсори, які працюють в IT – галузі й запропонували допомогу”.

Василь Володимирович вважає, що освіта для дітей – мінус 1 психологічний комплекс. А завдяки цьому обладнанню малеча покращить власний рівень знань, а фахівці зможуть ефективніше працювати, аби зняти в них психологічний бар’єр страху:

 “Діти чому не хочуть ходити в школу? Бо вони не знають якогось конкретного матеріалу і мають страх перед викладачем та своїми однолітками, що ті почнуть сміятися або по-різному ставитися”

Дівчинка Христина знаходиться у цьому прихистку вже 5 місяців. Вона навчається в 10 класі й каже, що це обладнання дасть можливість навчатися за будь-яких умов:

“Якщо, наприклад, у нас дистанційне навчання, то комп’ютери якраз для цього. В часі війни це особливо важливо. Бо ми не знаємо, чи будемо ходити до школи і вчитися очно. Мене так навчили, що без навчання не буде нічого”.

Як поділилася дівчина з Інформатором, їй комфортно знаходитися у цьому центрі:

“Тут гарний директор. Нас добре приймають. Ми можемо проводити час в інтернеті й дізнаватися усе що треба. Про всіх дітей дбають вихователі, директор, медсестри і все роблять для нас”.

Інформатор сподівається, що й інші небайжуді підприємтсва також зможуть допомогти усім потребуючим діткам. Для них це дуже важливо.

До теми: З вишнею, сиром і картоплею: як діти-ВПО у Франківську ліпили вареники.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору