Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську встановили зарядну станцію для електромобілів.

Станція працює завдяки сонячним панелям. Її встановили в межах проєкту “Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату” (Part4CM).

Пише Інформатор із посиланням на Департамент інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради.

Один із етапів проєкту Part4CM — встановлення в Івано-Франківську інноваційної установки сонячної зарядної станції з онлайн-моніторингом виробленої енергії та її споживання при заряджанні автомобілів. Її встановили на міжнародній платформі, яка створена для забезпечення діяльності оператора зарядних станцій на основі програмного забезпечення власної розробки.

Основа технологій (GO TO-U) — це бронювання часу заряджання й максимально зручний сервіс для наших кінцевих користувачів, тобто власник електрокара може бути впевнений у зарядці на обраний час. Жодних черг для користувача. Зарядки оснащені датчиками контролю надходження постійного струму, що захищає від ураження струмом та підвищує безпеку електромережі. Корпус зарядки водостійкий та забезпечує безперешкодне функціонування навіть у найсуворіших погодних умовах“,— пояснюють на сайті Департаменту.

Зарядна станція розташована за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 128, біля стадіону “Рух”. На станції можна одночасно заряджати два електромобілі. Протягом початкового періоду експлуатації заряджання на станції буде безкоштовним.

Проєкт “Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату” фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі “Румунія-Україна 2014-2020” ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Читайте також: Прикарпатські освітяни отримали більше 2 тисяч хромбуків від Google та ЮНЕСКО

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору