Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому запровадили чергу 4.3 – пояснення енергетиків

У “Прикарпаттяобленерго” пояснили, чому запровадили чергу 4.3, і хто прийняв таке рішення. Спойлер – тут йде мова про міського голову.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу компанії.

Так, рішення прийняли спільно “Прикарпаттяобленерго” та міська влада Франківська. У місті близько 600 підстанцій. 400 – вимикають дистанційно. 200 – не можуть вимкнути дистанційно, бо на цих приєднаннях знаходяться об’єкти критичної інфраструктури. 100 із цих підстанцій вимикають “вручну”. Це будинки з черги 4.2. Ще решту 100 підстанцій не вимикались жодного разу через нестачу персоналу з відповідними навиками і дозволами працювати в електроустановках.

“Для соціальної справедливості, про яку говорять ті, кого вже вимикають четвертий місяць поспіль, варто вимикати і їх. Рішення, як це зробити, було прийнято на Раді оборони області. Міських, селищних і сільських голів зобов’язали організувати процес вимкнень за адресами, що знаходяться на лініях з критичною інфраструктурою. До процесу мали долучити балансоутримувачів будинків, електриків ОСББ, ЖКГ. При виконанні цього рішення під вимкнення потрапляли б тільки будинки без участі котелень. Однак, міський голова обласного центру піддав сумніву можливість реально виконати рішення Радиоборони”, – пишуть енергетики.

Так і виникло рішення – автоматично вимикати котельні та будинки, що з ними на одній лінії. Після численних спільних зустрічей влади міста, теплокомуненерго та енергетиків врешті погодили графіки вимкнень та адреси.

Читайте також: Енергетики анонсували чергу 4.3.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору