Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині двом загиблим Героям відкрили пам’ятні дошки

Сьогодні, 5 лютого, в селі Радча Івано-Франківського району, на стінах місцевого ліцею відкрили анотаційні дошки загиблим захисникам.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Руслана Марцінківа.

Пам’ятну дошку відкрили випускнику ліцею Ярославу Вацебі. Він воював у складі Президентського полку ім. Богдана Хмельницького, був вірним воїном та надійним побратимом. Загинув від мінометного обстрілу в районі с.Питомник Харківської області. Посмертно нагороджений Орденом “За мужність ІІІ ступеня”.

Ще одну дошку пам’яті відкрили Івану Шептуру, який захищав Україну у складі 4-ої окремої танкової бригади та був навідником. Він неодноразово ремонтував танки, ризикуючи власним життям. На фронті зводив бліндажі та капоніри для танків. Загинув у районі с. Гусарівка на Харківщині — захисник підірвався на ворожій міні.

“Мета цих анотаційних дощок – зберегти пам‘ять про чин і подвиг наших Героїв. І не лише в дошках, в книгах пам’яті, які ми готуємо, в Алеях Слави, на соціальній рекламі, у фільмах тощо. Щоб кожен пам‘ятав про найбільшу жертву, жертву життя, яке вони поклали за волю й незалежність українського народу”, — написав міський голова.

Вічна пам’ять нашим героям. Не забуваймо ціну нашого мирну сну!

Читайте також: У лікарні через бойове поранення загинув прикарпатець Віктор Храпко

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору