Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Тортик без випікання | рецепт тижня

У період, коли часто немає світла, ми можемо зготувати щось смачненьке і порадувати себе та рідних. Для приготування цього рецепту взагалі не потрібна електроенергія та можна обійтися без випікання.

Тож сьогодні Інформатор готує найпростіший, але дуже смачний тортик.

Спочатку підготуйте усі продукти. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • печиво світле 100 г;
  • печиво темне 100 г;
  • банани 2 шт;
  • сметана 300 г;
  • згущене молоко 300 г;
  • желатин 25 г;
  • вода холодна 100 мл;

Для прикрашання: кокосова стружка, какао, тертий шоколад. Тут можна фантазувати.

Починаємо з того, що заливаємо желатин холодною водою та залишаємо набухати.

Далі обираємо зручну посудину для тортика. Туди ламаємо два види печива, але викладаємо їх шарами. Спочатку біле печиво, потім темне й банани нарізані кружечками. Усе викладаємо одне за одним, поки не закінчаться інгредієнти.

В іншій мисці змішуємо сметану, згущене молоко та додаємо підігрітий желатин. Наостанок добавляємо сметану. Усе добре перемішуємо.

Усю нашу масу виливаємо у посудину до печива та бананів. Розрівнюємо, щоб повністю все було покрите.

Ставимо тортик в холодне місце. Можна залишити його в холодильнику чи на балконі декілька годин до повного застигання усієї маси.

Можна різати відразу в посудині та подавати, або ж на водяній парі нагріти цей посуд і перевернути на плоску тарілку потрібного розміру. Прикрашайте і коштуйте.

Смачного. Готуйте разом з нами!

Читайте також: Сирники зі сметаною | рецепт тижня

Валентина Вінковська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору