Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У двох прикарпаток шахраї виманили понад 36 тис. грн

Шахраї продовжують ошукувати довірливих прикарпатців. Цього разу до їхніх “лап” потрапили мешканки Косівщини.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

43-річна мешканка Косова на одному із сайтів створила оголошення про продаж одягу. Невдовзі їй написали на мобільний телефон та повідомили, що хочуть придбати товар за допомогою “OLX-доставки”. Також скинули посилання, за яким жінка перейшла. Потерпіла вписала свої банківські дані і з її рахунку зникло понад 20 тисяч гривень.

До 61-річної жінки зателефонував “працівник банку” і повідомив, що її картку заблоковано. Він запропонував відновити картку через мобільний додаток. Жінка ввела персональні дані та підтвердила операцію. Понад 16 тисяч гривень зникли з рахунку.

За фактами шахрайських дій косівські правоохоронці розслідують кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Аби не потрапити “лап” шахраїв, не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів. Не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями, що надсилають незнайомці. Здійснюйте банківські операції особисто в фінансовій установі. Про будь-який факт чи спробі шахрайства повідомляйте на «102»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору