Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Печиво Валентинки | рецепт тижня

Зовсім скоро День закоханих тож хочеться приємно здивувати та потішити свою кохану людину. А це можна зробити не лише хорошим подарунком, а й чимось смачненьким.

Тож вражайте разом з Інформатор.

Приготуємо разом смачне печиво до Дня святого Валентина. І спочатку підготуємо всі інгредієнти:

  •  борошно пшеничне – 420 гр
  •  масло вершкове – 200 гр
  •  цукор – 150 гр
  •  яйце – 2 шт
  •  цукор ванільний – 10 гр
  •  розпушувач – 5 гр
  •  джем малиновий або будь-який інший.

Починаємо готувати. Масло необхідно розтопити до кімнатної температури, щоб воно стало повністю м’яким, але не рідким. За допомогою виделки перемішуємо масло й цукор, додаємо яйця і ще все змішуємо. Звичайно можна використати міксер, проте і вилка добре виконує завдання. Далі додаємо розпушувач і борошно маленькими порціями. Гарненько замішуємо наше тісто й залишаємо постояти 10 хвилин.

За цей час готуємо деко для випікання. Застеляємо його пергаментом.

Із тіста робимо невеличкі кульки, викладаємо їх на пергамент, але не надто близько. Потім пальцем видавлюємо форму серця у кожному печиві. Чайною ложкою викладаємо варення в серединки й ставимо усе в духовку. Випікати треба при 180 градусах хвилин 10-15. Після випікання нехай печиво ще декілька хвилин побуде у формі та охолоне.

Смачного та з прийдешнім святом вас.

До теми: Тортик без випікання | рецепт тижня.

Валентина Вінковська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору