Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За тиждень у Франківську склали більше 500 матеріалів на порушників паркування

За минулий тиждень інспектори паркування в Івано-Франківську склали 514 повідомлень про притягнення до адмінвідповідальності за порушення паркування.

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар заступника міського голови Михайла Смушака.

Загальна сума повідомлень склала 221,6 тис. грн. також за минулий тиждень мешканці сплатили штрафів на суму 211,5 тис. грн.

Минулого року інспектори з паркування склали 24174 матеріалів про адміністративні правопорушення в сфері порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів на суму 10678,2 тис. грн.

У бюджет міста порушники сплатили 5623.8 тис. грн. за 17364 протоколи. Щодо решти матеріалів – справи передані органам ДВС на стягнення в примусовому порядку.

Також інспектори з паркування мають повноваження на складання повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності за несплату паркування на платному паркувальному майданчику. За це передбачена санкція у вигляді штрафу в розмірі 200 грн.

Якщо ви порушили правила паркування і побачили на вікні свого автомобіля повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, оплачуйте штраф обов’язково протягом 10 банківських днів з дати порушення або дати отримання постанови. Так ви зекономите 50 відсотків суми, а штраф вважатиметься оплаченим в повному обсязі.

Після спливу 30 денного строку, якщо накладений штраф не оплачений, то постанова про притягнення до адміністративної відповідальності направляється у відділ державної виконавчої служби за місцем реєстрації власника або належного користувача транспортного засобу. Якщо транспортний засіб зареєстрований на юридичну особу, до відповідальності притягається керівник, або уповноважена особа.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору