Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як у Франківську переселенки безоплатно навчаються перукарській справі

В Івано-Франківську для переселенців та місцевих реалізовують мініпроєкт «Креативні ножиці». Це безкоштовні перукарські курси – “Майстер чоловічого залу” – виконується ініціативною групою у рамках проєкту “Емпатія. Підтримка. Інтеграція”.

Повідомляє Інформатор.

Проєкт “Емпатія. Підтримка. Інтеграція” реалізовує Івано-Франківська організація “Молода Просвіта”. Мета його – інтегрувати всіх українців в одній громаді. У його межах пройшов курс проєктного керування.
Активістка з міста Гірник Донецької області Світлана Левчук та франківець Петро Боднарук під час курсу й створили “Креативні ножиці”. На нього “Молода Просвіта” виділила 30 тис грн.

Аби заробляти на життя у період теперішньої кризи, люди потребують нових знань для переорієнтації на іншу роботу. Проєкт, який розробили наші учасники, якраз дає змогу швидко отримати необхідні навики, тому ми радо долучилися і фінансово підтримали реалізацію задуму“, – зазначила керівниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

П’ятеро переселенок зараз безоплатно вчаться основам чоловічих стрижок в одному із барбершопів міста. Попит на курси був великий, тож відбір був ретельним. Інтенсив-курс триває 10 днів. Учасники встигли освоїти теорію в почати практикуватися. Для занять також сформували список моделей, переважно з-поміж переміщених людей. До переліку увійшло понад пів сотні осіб, більшу частину з яких уже підстригли. Роблять це безкоштовно.

Люди потребують фінансової незалежності, спілкування. Учасники вийдуть від нас з навичками перукарської майстерності. У подарунок вони також базовий набір інструментів“, – каже Світлана Левчук. Вона сама мріє відкрити перукарню.

По закінчення курсів організують безкоштовні заходи – стрижки військових та пенсіонерів. У планах також курси з жіночих стрижок.

Для нас гарна можливість навчитися актуальних професій, працевлаштуватися. Я мріяла давно навчатися на барбера. Я навчилася робити короткі класичні стрижки, працювати з людьми. Буває складно, але нам допомагають“, – каже учасниця курсів Ольга Павленко.

Читайте також: Як у Франківську молодь і дорослі вчаться відеомонтажу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору