Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де вивчати українську мову в Івано-Франківську

Навесні минулого року в нашому місті існувало чимало різних курсів, які допомагали як переселенцям, так і містянам перейти на українську мову чи вдосконалити її. Сьогодні їх поменшало, проте можливості вдосконалити рідку мову у Франківську є. 

Інформатор зібрав для вас актуальні курси.

Проєкт “Єдині”

Раніше ми писали про набір на ювілейний десятий потік курсу в Івано-Франківську. Тут є два варіанти участі — для охочих почати говорити українською, а також для тих, хто прагне поглибити знання. Зареєструватися можна на сайті “Єдині” — зараз триває 10 потік, який почався 6 лютого, про наступні зареєстрованим учасникам повідомлять додатково.

Клуб розмовної української мови

Він проходить щосуботи в молодіжному центрі “Paragraph”, о 12.00. Участь у проєкті безкоштовна. Тут вивчають українську мову з усіма охочими.

Український розмовний клуб від “Shelter – Івано-Франківськ”

Проєкт “Shelter – Івано-Франківськ” реалізується ГО “Альянс розвитку” за підтримки Peer leader international та фінансування Stiftung Schüler Helfen Leben. Тут є група для підлітків і для дорослих. Навчання проходить у навчальному центрі “Yolo” (м. Івано-Франківськ, вул. Бельведерська, 19). Участь безкоштовна, потрібна лише реєстрація (підлітки, дорослі).

Окрім цього, є онлайн курси, які допоможуть почати говорити українською.

Українська за 27 уроків — курс розрахований на широке коло слухачів, які послуговуються на роботі чи вдома російською мовою, проте хочуть удосконалити рівень побутового українського мовлення. Такий онлайновий формат вивчення української мови зручний для українців Донецької та Луганської областей, АР Крим. Також навчання стане у нагоді для вступників до вишів України, які прагнуть покращити навички розмовної української мови.

Курси від проєкту “Є-Мова” — тут є курси для різних рівнів, а також “Українська для фізиків та ліриків”, “Мовний менеджмент в освіті та комунікативні стратегії” та лайфхаки для вчителів-мовників. Всі вони безкоштовні.

Читайте також: Як заговорити українською? Підбірка книг

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору