Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До “Гвардії наступу” подали заявки понад 450 прикарпатців

На Івано-Франківщині триває формування бригад добровольців  у межах «Гвардії наступу». Про це сьогодні йшлося на щотижневій онлайн-нараді начальниці Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук. 

Повідомляє Інформатор.

Як розповів начальник ГУНП в Івано-Франківській області Сергій Безпалько, до добровольчих формувань увійдуть офіцери і солдати, які мають величезний бойовий досвід і мотивацію. А також добровольці, які хочуть захистити державу і якнайшвидше вигнати ворога.

До слова, Національна гвардія України запрошує у “Буревій”, “Червону калину”, “Кара-Даг”, “Рубіж”, “Спартан” та “Азов”. Державна прикордонна служба – у “Сталевий кордон”, а Національна поліція України — у штурмову бригаду “Лють”.

З 23 січня в ГУНП проводиться рекрутингова кампанія. Основні завдання бригади “Лють” – відсіч збройній агресії.

Спершу слід подати заявку, а потім прийти у ЦНАП, далі – тестування, військово-лікарська комісія, співбесіда, потім підготовка. Після перемоги учасники і надалі зможуть служити у бригаді як миротворці. Станом на сьогодні розпочали 4 етап кампанії. Всього виявили бажання вступити в “Лють” 378 людей, з них 324 – цивільні, каже Безпалько.

Світлана Онищук зауважила, що нам треба підсилити прикарпатських захисників, тож попросила розповсюджувати цю інформацію.

Командир військової частини 1241 Національної гвардії України Роман Науменко сказав, що відібрали 45 людей, які виявили бажання служити. На військову службу зарахували вісім людей.

Старший офіцер відділу комплектування 31-го прикордонного загону Артем Колеснік розповів, що до «Сталевого кордону» подали 38 заявок. Найбільше – у Франківську і Калуші.

Про “Гвардію наступу” читайте детальніше ТУТ.

Що потрібно зробити, аби вступити у бригаду? Прийти у ЦНАП, де добровольцю пропонують вісім бригад, куди він може вступити. Також можна подати заявку онлайн на storm.mvs.gov.ua. Гаряча лінія для консультацій – 0800100020.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору