Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Косові відбулася презентація виставки кушніра Михайла Вінтонюка

22 лютого у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини відбулася презентація виставки кушніра Михайла Вінтонюка.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Михайло Вінтонюк із села Корнич на Коломийщині. Він сам виготовляє традиційний одяг з овчини та реставрує старовинні кептарі та кожухи.

На виставці експонуються світлини з моделями у народному одязі, поруч – кушнірські вироби пана Михайла, їх доповнює давній гуцульський одяг зі збірки Музею.

Презентація розпочалася виступом Іванки Червінської, фіналістки шоу “Голос країни”. Далі під звучання цимбалів моделі продемонстрували народні строї з реставрованими кептарями з Покуття, Буковини та Гуцульщини.

Кульмінацією став вихід молодої пари у весільному вбранні села Корнич початку ХХ століття. Глядачів вразили “вишивані” покутські кептарі з багатим оздобленням, які майстер виготовив власноруч. Строї наречених п. Михайло реконструював за світлиною 1933 року та розповідями старожилів. Розкішний вінок молодої відтворила племінниця Надія Вінтонюк.

Також Михайло Вінтонюк поділився своєю історією про шлях до кушнірства, перші замовлення та особливості цього народного промислу. Велику увагу пан Михайло приділяє дослідженню місцевих одягових традицій.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору