Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську відкрили пам’ятні дошки трьом полеглим героям

Сьогодні, 27 лютого, в Івано-Франківську відкрили пам’ятні дошки героям – Віталію Кадолу, Степану Дутчаку, Артуру Грималюку. 

Повідомляє Інформатор.

Пам’ятні дошки встановили на фасаді Ліцею № 13 – тут навчалися герої. На відкриття прийшли рідні та близькі, священнослужителі, освітяни, побратими. Традиційно дошки освятив священник.

Віталій Кадол народився 26 вересня 1990 року в Івано-Франківську. Після закінчення школи № 13 вступив до ІФНТУНГ. Там навчався на військовій кафедрі. Захоплювався футболом, відвідував “Пласт”, грав у музичному гурті.

У червні минулого року його мобілізували до лав ЗСУ. З кінця вересня командував взводом. Загинув у жовтні біля села Спірне Бахмутського району. У воїна залишилися дружина Юліана та син Павло.

Степан Дутчак народився 17 січня 1978 року в Івано-Франківську. Після завершення навчання в школі вступив у ПТУ № 15. Працював у “Івано-Франківському міськмолокозаводі”.

Пішов на захист України у 2014 році. Після завершення контракту перевівся у снайперську роту. На початку війни захищав Київ, згодом виконував завдання у Снігурівці. Загинув 20 березня минулого року. Був нагороджений орденом “За мужність” 1 ступеня (посмертно). Без батька лишилися троє дітей.

Артур Грималюк народився 5 квітня 1989 року у Франківську. У дитинстві став сиротою, його виховувала бабуся Марта Михайлівна. Освіту здобував у ВПУ № 13. Працював в охоронній фірмі. У перший день повномасштабного вторгнення пішов добровольцем. Загинув у Гуляйполі Запорізької області.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, який теж завітав на захід, ми повинні вберегти пам’ять про наших героїв і піклуватись про тих, хто залишився без батьків. Віталія Кадола мер знав особисто – з Пласту.

Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору