Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Франківськ стане першим в Україні містом, яке звільнятиметься від ртуті

Івано-Франківськ — перше в Україні місто, яке буде намагатися звільнитися від ртуті. Це стане можливо завдяки міжнародному проєкту, який покликаний зменшити забруднення навколишнього середовища ртуттю.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Ґрант на реалізацію програми отримала академія Івана Золотоустого. Мета проєкту “Комплексний підхід до інформування та зміни поведінки населення для організації вільного від ртуті міста” — зменшення забруднення довкілля хімічними речовинами.

Наш проект направлений на те, щоби проінформувати широкі маси про, власне, ці палітри предметів і допомогти муніципалітетам перейняти найкращі західноєвропейські практики зберігання та утилізації ртутьмістких речовин. І в рамках ми з одного боку створимо інформаційне поле, інформаційний портал, який буде наповнений відеоконтентом, графічним контентом, яке допоможе широкому загалу ознайомитися з цією проблематикою“, — каже керівник проєкту Роман Завійський.

Програму реалізовуватимуть протягом трьох років: за цей час пересічні громадяни мають переглянути своє користування та зберігання ртутьвмісних речовин, зробити його більш усвідомленим.

У Франківську ртутні термометри й лампочки можна здати на утилізацію в управлінні з питань надзвичайних ситуацій міськради, що на Дністровській, 30. Управління працює в будні дні.

Ще можна приносити на утилізацію використані батарейки. Їх збирають в усіх закладах освіти Івано-Франківської громади.

Читайте також: 50 кілограм за 10 днів: у Франківську продовжують збирати кришечки на переробку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору