Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від початку року поліція Прикарпаття розшукала понад 30 дітей

Завдяки оперативності та співпраці підрозділів поліції Івано-Франківської області розшукали всіх неповнолітніх, про зникнення яких повідомляли громадяни.

Розповідає Інформатор із посиланням на поліцію Прикарпаття.

Від початку року до поліції Івано-Франківщини надійшло 31 повідомлення про зникнення 33 дітей (16 з них – малолітні). Поліцейські розшукали всіх дітей упродовж доби.

У кожному випадку працівники поліції з’ясовують причини втечі дитини з дому. Найпоширеніші з них – сімейно-побутові умови, непорозуміння з однолітками.

З дітьми, які систематично втікають із дому, ювенальні поліцейські проводять профілактичні бесіди, щоби не допустити таких випадків у майбутньому. Також розмовляють із батьками про необхідність належного догляду й контролю за дітьми.

Поліція рекомендує дорослим дотримуватись простих правил:

  • Частіше спілкуйтесь зі своїми дітьми.
  • Протягом дня телефонуйте дітям, цікавтесь їх дозвіллям, місцем перебування та станом здоров’я.
  • Маленьких діток постійно тримайте у полі зору та не залишайте без нагляду.
  • Важливо, щоб дитина знала своє прізвище, ім’я та по батькові, а також номер телефону одного із батьків. У рюкзак дитини батьки можуть покласти наліпку із зазначенням свого номера телефону.

Якщо ваші діти чи дорослі родичі зникли безвісти – не зволікайте, а одразу звертайтеся за допомогою до поліції на номер 102. Також ви можете надати інформацію правоохоронцям будь-яким іншим зручним способом.

Читайте також: Чим займається кіберполіція Прикарпаття | поради безпеки в інтернеті

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору