Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Добірка книг до Шевченківських днів: що можна придбати у Франківську

Сьогодні Франківськ і вся Україна відзначала другий із традиційних Шевченківських днів. На честь цього пропонуємо вам тематичну добірку видань, які можна придбати у книгарнях нашого міста.

Розповідає Інформатор.

Почнемо із класики — поезія. Її можна купити як у канонічній збірці із назвою “Кобзар”, так і в серії “Шкільна бібліотека” з назвою “Гайдамаки”. Почитати поезію Шевченка можна й у збірці “Джерела української класики”. Тут його твори вміщені на самому початку.

В антології Михайла Назаренка “Крім “Кобзаря” теж є розділ, присвячений Шевченкові. Тут більше уваги приділено безпосередньо фактам із біографії Тараса Григоровича. Також є два вірші, проте поруч із Шевченком ви зможете ознайомитися із творчістю його сучасників, а також літераторів до й після нього. До речі, антологія у двох томах.

“Згадайте, братія моя…” — збірка із близько 40 нарисів про Тараса Шевченка від сучасників. Видання ілюстроване, тут є як роботи Кобзаря, так і тогочасних художників, які зображали українську столицю.

“Шевченко у піснях” і “Пісенна Шевченкіана” — збірники нот для виконання поезій Шевченка в хорі. Обидва видання з’явились до 200-ліття Тараса Григоровича в 2014 році.

Завершуємо нашу добірку ось таким виданням поеми “Катерина” від “Основ”. Поема перекладена англійською мовою. Автор ілюстрацій — Микола Толмачов, випускник Національної вищої школи образотворчих мистецтв у Парижі.

Читайте також: “Пам’ятаємо і шануємо вас”: у Івано-Франківську провели дійство до Дня народження Тараса Шевченка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору