Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Яка потреба в житлі для ВПО у Франківську сьогодні

Сьогодні, 10 березня, в Івано-Франківську відбулося пленарне засідання 34 сесії Івано-Франківської міської ради. Під час нього зокрема говорили про потребу в житлі для переселенців. 

Пише Інформатор.

Під час сесії міської ради розглядали питання про внесення змін до рішення Івано-Франківської міської ради №210-31 від 02.12.2022 року “Про затвердження переліку закладів освіти Івано-Франківської міської ради для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб”.

У проєкті рішення зміна має такий вигляд: “Затвердити перелік закладів освіти Івано-Франківської міської ради для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб:  приміщення Департаменту освіти та науки (вул. С.Бандери, 10Г)“.

Під час обговорення виникло питання про те, яка ж потреба в житлі для переселенців у нашій громаді зараз. Озвучене число ВПО, які наразі зареєстровані в громаді — 43120 осіб, із них фактично проживають тут близько 12 тисяч. Житло є одним із найактуальніших питань, адже більшість переселенців винаймають квартири за власний кошт. Наразі є потреба в близько 5 тисячах місць для людей, які переїхали до Івано-Франківської ТГ.

Читайте також: 11 дітей-сиріт із Прикарпаття отримали житло

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору