Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Косівщині відкрили ще один прихисток для ВПО

Тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб облаштували на базі комунального приміщення Косівської міської ради. Рішення про створення прихистку прийняли наприкінці 2022 року, а вже 10 березня 2023 року приміщення відкрили та освятили.

Пише Інформатор з посиланням на Косівську РВА.

Для комфорту людей, які втікали від війни та знайшли тимчасове місце перебування у Косівській територіальній громаді, у будинку є всі умови для довготривалого проживання та самостійного ведення побуту. Одночасно тут можуть перебувати 40 осіб.

Відремонтувати приміщення колишньої школи та облаштувати його під потреби внутрішньо переміщених осіб у такий короткий термін вдалося завдяки тісній співпраці всіх гілок влади та донорських організацій ДЕСПРО, «Terres des hommes», Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, МБФ «Ізоляція», Міжнародної організації з міграції”, – додають у дописі.

Так, вартість ремонтних робіт соціального житла склала 3 806 011,00 грн., у т.ч. кошти обласного бюджету – 1 600 000,00 грн., кошти місцевого бюджету – 540 151,00 грн., кошти донорів – 1 665 860,00 грн.

Читайте також: Яка потреба в житлі для ВПО у Франківську сьогодні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору