Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Понад 2300 квадратних метрів килимів виготовило релоковане підприємство на Косівщині

У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну на Косівщину було релоковано ткацьке підприємство “ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ” з Херсонщини. Тут спеціалізуються на ексклюзивному виробництві килимів за індивідуальними замовленнями на експорт.

Пише Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Відрадно, що є бізнеси, які змогли релокуватися та надалі працювати і розвиватися. Насправді для нас важливо, щоб люди не опускали рук та продовжували роботу тут. Адже завдяки таким підприємствам створено сотні робочих місць для переселенців, що дає людям можливість поступово повертатися до звичного життя та мати змогу забезпечувати себе фінансово“, – зазначила голова ОВА Світлана Онищук.

Косівська міська рада надала ТОВ “ВАНДРА РАГЗ ТКАЦЬКЕ АТЕЛЬЄ” прихисток на двох поверхах “Центру Карпатської культури”. Релокація устаткування, сировини, працівників здійснювалась терміново, з уже окупованої території Херсонщини. На релокованому з Каховки до Косова українсько-шведському підприємстві в першій половині жовтня 2022 року запустили новий семиметровий ткацький верстат. Навесні цього року планують запустити нову інноваційну лінію – ручний тафтинг.

Це дозволить як створити робочі місця в громаді, так і поглибити співпрацю з Косівським державним інститутом прикладного і декоративного мистецтва: студенти зможуть випробувати нову ткацьку технологію та реалізувати творчі ідеї на ворсових килимах під час практичних занять на підприємстві.

За вісім місяців роботи на новому місці підприємство продовжує розвиватися. Сьогодні тут працює 42 місцевих та внутрішньо переміщених осіб. За цей час виготовлено майже 2300 кв. м килимів. Обсяг реалізованої промислової продукції за 2022 рік склав 11718,9 тис. грн. Для реалізації проекту загалом в об’єкт вкладено 18 млн грн.

Читайте також: Будувати чи не будувати: чи буде житло в промзоні біля франківського “Пресмашу”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору