Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Три роки від початку пандемії: як COVID-19 “зустрів” мешканців Франківська | опитування

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення коронавірусу пандемією 11 березня 2020 року. На днях була третя річниця з початку карантину в Україні, який змінив життя більшості громадян.

Повідомляє Інформатор.

Через швидке поширення коронавірусу, в школах та університетах спочатку були введені вимушені “канікули”, а згодом заклади освіти перевели на дистанційне навчання. Вводилися обмеження перебування у громадських місцях, обов’язковими стали захисні маски, в магазинах на вході поставили антисептики.

На касах потрібно було дотримуватися дистанції не менше 1,5 метра, автобуси спочатку не їздили, потім курсували для людей з перепустками. Країна була поділена на “червону”, “помаранчеву”, “жовту” та “зелену” зони. З початком вакцинації обов’язковим став COVID-сертифікат.

Зараз усі ці події здаються лише спогадами про минуле життя, оскільки наш спокійний сон вирішила порушити росія. Втім, захворювання на коронавірус досі існує. Лише минулого тижня на Прикарпатті загинуло 4 людей, а захворіло – 911. Про це більше читайте на сайті:

Минулого тижня через коронавірус померло четверо прикарпатців

І хоч маски сьогодні здебільшого не носять, багато мешканців нашого міста взяли собі за звичку користуватися антисептиком та ретельніше дотримуватися правил гігієни:

“Я навчився руки довше мити. Колись мив швидко, заради “галочки”, а зараз мию довго. Це єдиний “плюс” коронавірусу, який мені прийшов”, – ділиться Руслан.

Більше відповідей мешканців міста дивіться у нашому відео:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору