Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ліні Костенко — 93 | добірка з книгарень Івано-Франківська

Сьогодні свій день народження святкує Ліна Костенко — без перебільшень легендарна українська поетеса й письменниця. На сьогодні її доробок налічує 19 видань, перше з яких побачило світ у 1957 році.

Інформатор дослідив, які книги можна придбати у Франківську.

“Триста поезій”

Видання 2014 року. “Триста поезій” — збірка найвідоміших віршів Ліни Костенко. Тут представлені різні періоди її творчості, а також уривки з романів у віршах “Берестечко” та “Маруся Чурай”.

 “Маруся Чурай”

Роман у віршах перевидали у 2018 році й саме цю версію можна придбати сьогодні. Між розділами є ілюстрації Владислава Єрка, а саме видання позиціонується як “подарункове”. Історичний роман у віршах базується на легенді про піснярку Марусю Чурай. Поетеса отримала за нього Шевченківську премію в 1987 році.

“Записки українського самашедшего”

Перший прозовий роман Ліни Костенко, надрукований у 2011 році. “Роман написано від імені 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він – заручник світових абсурдів – прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом“, — йдеться в анотації.

“Поезія Ліни Костенко”

Авторка цієї книги — Валентина Саєнко, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова. Ця монографія буде цікавою для тих, хто хоче дізнатись більше про символізм творчості Ліни Констенко. “Увага зосереджена на специфіці традиційності/нонтрадиційності, широкій жанровій палітрі, композиційній майстерності циклів і збірок, міфологічній природі творчості, синестетичності письма, що є літературним утіленням феномену веселки“, — коментар із анотації. Праця розрахована як на студентів і науковців, так і на пошановувачів поезії й коло всіх зацікавлених.

Читайте також: Добірка книг до Шевченківських днів: що можна придбати у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору