Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську нагородили прикарпатських спортсменів, які стали призерами чемпіонату Європи

Сьогодні, 23 березня, відбулася пресконференція та нагородження прикарпатських спортсменів, що здобули призові місця на чемпіонаті Європи з вільної боротьби U23 та з дзюдо.

Пише Інформатор.

Бронзову медаль у Кубку Європи з дзюдо здобув Михайло Свідрак з Надвірнянщини. Підготовку проходив у Надвірній, на змагання їхав у Варшаву. Боровся 5 сутичок: спочатку з представником Швейцарії, потім – з Польщі. Третю сутичку поступився представнику Молдови, далі змагався зі спортсменом з Греції, а в останньому поєдинку переміг швейцарця, після чого став бронзовим призером.

Тренер Михайла розповідає, що очікував пройти у фінал, але працюватимуть далі. Тривалого відпочинку не буде, бо зараз іде відбір на інші кубки Європи та світу.

Ірина Заблоцька стала срібною призеркою чемпіонату з вільної боротьби. Каже, що результатом задоволена, але потрібно працювати ще. До змагань готувалась у Вигоді, потім в Америці і на олімпійській базі Конча-Заспі. У першій сутичці поборола шведку з рахунком 11:0, з таким же рахунком обійшла хорватку. Представницю з Німеччини перемогла з рахунком 6:2, але поступилась польці (рахунок 11:0). Ірина каже, що спортсменка з Польщі була сильніша, більш технічна, вона також трьохразова чемпіонка Європи. Проте прикарпатська спортсменка не збирається зупинятись на досягненому та буде працювати далі над результатом.

Чемпіоном Європи з вільної боротьби став прикарпатець Андрій Джелепа. На змаганнях був 18-19 березня в Бухаресті. Перший поєдинок боровся з представником Грузії та виграв з рахунком 4:2. Далі поєдинок пройшов із представником Болгарії, рахунок 11:0. Наступною сутичкою став бій з спортсменом з Туреччини. Андрій Джелепа каже, що допустився кількох помилок, але переміг з рахунком 8:6. Останнім був представник Вірменії. Його Андрій переміг з рахунком 10:0, хоч каже, що суперник був доволі хитрим.

“Усі прийоми, які готували, все, на що були націлені, вдалося виконати”, – каже Андрій. Водночас додає, що в першу чергу завжди важливо залишатись людиною, а потім вже – спортсменом.

Прикарпатські спортсмени своїми перемогами завдячують ЗСУ і кажуть, що будуть готуватися до наступних змагань.

Читайте також: Баскетбольна команда “Франківськ-Прикарпаття” з великим відривом перемогла суперників із Переяслава.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору